Több mint 700 járművén vezet be díjmentes fedélzeti internet-szolgáltatást a MÁV-START

by Husi
Categories: Wifi
Comments: Hozzászólások kikapcsolva
Published on: október 6, 2013

Szolgáltató vállalatként fontosnak tartjuk, hogy vasúti utazását komfortossá, járatunkon töltött idejét pedig hasznossá tegyük. Ennek érdekében, 2011 augusztusától, együttműködve a Magyar Telekom Nyrt-vel jelenleg a 3. generációs InterCity kocsijainkon ingyenes fedélzeti Internet-szolgáltatást biztosítunk utasaink számára.

A MÁV-START Zrt. folyamatban lévő fejlesztésének köszönhetően 2013-ban az InterCity járatokon és a Budapest elővárosi forgalomban közlekedő járművek nagy részén, összesen mintegy 700 kocsiban, illetve közel 100 motorvonatban is elérhetővé válik hamarosan a fedélzeti wifi-szolgáltatás.

A fejlesztéssel jelentős mértékben bővül az online kapcsolattal rendelkező vasútvonalak száma, mellyel már európai szinten is kiemelkedő helyet vív ki a magyar vasúttársaság.
A vezeték nélküli Internet hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps, melyen a csatlakozott felhasználók osztoznak. Az internet hozzáférést a Magyar Telekom saját GSM hálózatán keresztül biztosítja a felhasználók számára. A MÁV-START utasai számára a szolgáltatás a teljes időszakban díjmentes.
Wifi a 3. generációs InterCity kocsikon!

A Magyar Telekom Nyrt. Hot Spot (vezeték nélküli helyi hálózat) szolgáltatása lehetővé teszi vezeték nélküli hálózati (WLAN) adapterrel rendelkező eszközök, pl. laptop, PDA, mobil-telefon stb. használói számára, hogy nyilvános helyeken (konferencia központok, kiállítások, repülőterek, szállodák stb.) ideiglenes, vezeték nélküli internet hozzáférést vegyenek igénybe ott tartózkodásuk idejére.
A szolgáltatás nyújtása során felhasználói azonosítás történik, ezt követően vehető igénybe a vezeték nélküli szélessávú Internet.

Wifi szolgáltatásunk népszerűségéről ide kattintva olvashat bővebben.
Milyen alkalmazások használatát teszi lehetővé a fedélzeti WLAN szolgáltatás?     

A szolgáltatás által biztosított sávszélesség jellemzően honlapok böngészésére, e-mailek fogadásra és küldésre, közösségi oldalak látogatására alkalmas. Multimédiás és hasonlóan nagy adatforgalmat generáló oldalak és alkalmazások (pl. filmek letöltése, video megosztó oldalak stb.) használatára a szolgáltatás nem használható.

A szolgáltatás sávszélessége függ a szerelvény földrajzi helyzetétől, tehát a szolgáltatás olyan helyeken használható kifogástalanul, ahol 2,5G-s, vagy 3G-s kapcsolat áll rendelkezésre. Esetenként előfordulhat, hogy a szolgáltatás a földrajzi helyzet függvényében akadozik, szünetel.

A szolgáltatás Magyarország területén vehető igénybe a WiFi jellel ellátott személykocsik fedélzetén.

 

A használati útmutató letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

Kérdése van?
Keresse fel telefonos ügyfélszolgálatunkat, a MÁVDIREKT-et a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon

A fedélzeti WLAN szolgáltatás meglétével és sávszélességével kapcsolatban a MÁV-START Zrt. minden felelősséget kizár.

Welcome , today is kedd, május 26, 2020